H2Core\H2G Help Topic and Map Repository *Updated 04-03-07*

Discuss Halo 2 modding, progress on figuring things out, mapfiles...you know the drill. Cheating discussion not allowed.
Lestatfreak




Articulatist 100

Posts: 159
Joined: Fri Sep 23, 2005 11:46 am

Post by Lestatfreak »

xGhostlySnowx wrote:yea i am using 1.6...must be the 512 ram
It works for me on 256 ram. Check that your DirectX is 9.0c.

Anyways...

Okay, this is as percise as possible. I tried to run H2 Core with Visual C#'s Debugger. The section mine gets caught at begins with a call to:

Code: Select all

DecompiledTagInterface.RecursivelyReadElements(tagblock, ref io2.In);

Then this is excuted on the ugh! tag:

Code: Select all

public virtual void Read_Raw(ref EndianIO.EndianReader BR)
        {
            ms = new MemoryStream(this.Total_Raw_Data_Size);
            ms.Write(BR.ReadBytes(this.Total_Raw_Data_Size), 0, this.Total_Raw_Data_Size);
        }
And then it fails in the ms = new MemoryStream(this.Total_Raw_Data_Size) with an Object index error. I was looking at the variables and the two "rawdatasize" variable tags before it fails are 0 and 66356. The value is an int. Maybe it would help to make it a defined int, like a long int? That could account for the differences between computers.

On, a different note, my ugh! tag can now decompile right after I reinstalled .NET Framework 2.0 and DirectX 9.0c. It used to give me the "Object not set in reference of an object" error.

edit: The ugh! recursive extract still gives the error.
Last edited by Lestatfreak on Fri Mar 09, 2007 12:22 pm, edited 1 time in total.
User avatar
plushiefire





Posts: 618
Joined: Thu Nov 23, 2006 12:10 pm
Location: Canada

Post by plushiefire »

User avatar
eternal





Posts: 165
Joined: Wed Nov 08, 2006 6:35 am
Location: XBConnect

Post by eternal »

well i been playing with core and guerilla quite a bit and converting newmombasa_earthcity_4

it works on headlong and waterworks
it doesnt work on zanzi and terminal

just wondering if someone could me with a question

i do my flag/assault/oddball objective placements with serenity 1.6

they work and u can see them, but i can only pick up oddball(which respawn immediatly when dropped)

the bomb and flag are continously respawning, with the words appearing nonstop on the screen. all this was with a headlong rebuild. the waterworks rebuild had none of that. also trying to place obstacles more precise (ie: no gap between osbst and ground) can anyone help?
newbymodder wrote:the bickering of halomods have to love them
User avatar
ZeroKillerMods





Posts: 114
Joined: Sun Sep 03, 2006 5:56 am
Location: Great Britain

Post by ZeroKillerMods »

just converted earthciry 4 (metro) few issues got over them. awesome app!
If you miss your Aperture Science weighted Companion Cube, put this in your signature.
User avatar
UR MAST3R




Stylist Picasso Connoisseur

Posts: 280
Joined: Fri Jun 23, 2006 8:38 am
Location: Maryland, USA

Post by UR MAST3R »

ok i dont know why i can never open the BSP viewer in any of the maps that i convert. I followed the tutorial exactly and put the right lightmap in and i get no errors in H2G or H2core but i can never open the BSP viewer. I can look at my map in the collision viewer and its the BSP i converted. I've tried using about 10 different versions of Entity and tried darkmatter but it still doesnt work. Anyone have any ideas how to make this work?

BTW im using these BSPs: 06a_sentinalwalls/sentinalhq_1 and 06a_sentinalwalls/sentinalhq_1b
User avatar
antszy101




Stylist Critic

Posts: 794
Joined: Sat Feb 25, 2006 2:40 pm
Location: USA

Post by antszy101 »

So, is there something wrong with the downloads at halovicis? Im registered and everything but when I try to download it says cant display page.
User avatar
xGhostlySnowx





Posts: 128
Joined: Fri Jun 30, 2006 6:15 pm
Location: Not where you are!

Post by xGhostlySnowx »

UR MAST3R wrote:ok i dont know why i can never open the BSP viewer in any of the maps that i convert. I followed the tutorial exactly and put the right lightmap in and i get no errors in H2G or H2core but i can never open the BSP viewer. I can look at my map in the collision viewer and its the BSP i converted. I've tried using about 10 different versions of Entity and tried darkmatter but it still doesnt work. Anyone have any ideas how to make this work?

BTW im using these BSPs: 06a_sentinalwalls/sentinalhq_1 and 06a_sentinalwalls/sentinalhq_1b
yea same here... here is a pic of when the large bsps load...

Image
Image
User avatar
UR MAST3R




Stylist Picasso Connoisseur

Posts: 280
Joined: Fri Jun 23, 2006 8:38 am
Location: Maryland, USA

Post by UR MAST3R »

i dont even get that. I have no idea what the error is that im getting but i hope it doesnt mean that the BSp is too big. the sentinalwalls BSPs are the biggest in the game i think. Its the only BSPs that make my computer lag.
pokecancer




Socialist Revivalist Construct Wave
Firestorm ONI

Posts: 226
Joined: Wed Mar 10, 2004 10:37 am

Post by pokecancer »

it looks like that on maps that havent been rebuilt also though doesnt it? I think it has to do with your graphics card.
pokecancer




Socialist Revivalist Construct Wave
Firestorm ONI

Posts: 226
Joined: Wed Mar 10, 2004 10:37 am

Post by pokecancer »

lesta you dont need to decompile ugh. that error is ok.
User avatar
antszy101




Stylist Critic

Posts: 794
Joined: Sat Feb 25, 2006 2:40 pm
Location: USA

Post by antszy101 »

For whoever is having a hard time opening maps in the BSP viewer, a hint: use Entity Alpha 1. Even though it's incredibly old, it gets the job done. When opening the Sentinel HQ 3 BSP I converted, it takes about one minute tops to open it.
User avatar
UR MAST3R




Stylist Picasso Connoisseur

Posts: 280
Joined: Fri Jun 23, 2006 8:38 am
Location: Maryland, USA

Post by UR MAST3R »

Entity Alpha didnt work either and it gave me the same error that i am always getting.
User avatar
Anthony




Translator Connoisseur New Age ONI

Posts: 1001
Joined: Thu Jul 06, 2006 10:19 pm
Location: Whittier, CA
Contact:

Post by Anthony »

added FAQ for 2 bsps
User avatar
DemonicSandwich




Advisor Connoisseur

Posts: 1198
Joined: Sat Sep 30, 2006 6:10 pm
Location:

Post by DemonicSandwich »

You should add:
08b_deltacontrol-scenarios\solo\08b_deltacontrol\deltacontrolroom_bsp4
to the working list cause I converted it and it works.
AIM wrote:Demonic5andwich (6:10:10 PM): structure of a first person weapon animation:
Demonic5andwich (6:10:43 PM): mess, mess, maybe a node?, another header?! wtf!, more mess, tacos, more shit
User avatar
MilyardoX2




Wordewatician 500

Posts: 821
Joined: Mon Jun 26, 2006 9:16 pm

Post by MilyardoX2 »

also space station bsp 2 is working. If any one has a problem with a certian BSP and thinks it is the BSP then I'll try it for them. all my convertions have worked so far.
Edit - -scenarios\solo\01b_spacestation\01_bsp_2 (working)
User avatar
plushiefire





Posts: 618
Joined: Thu Nov 23, 2006 12:10 pm
Location: Canada

Post by plushiefire »

scenarios\solo\08b_deltacontrol\deltacontrolroom_bsp0 works but without my max map size tut its too big. Expect a soon realease of a mod with this awseom bsp :D
Eggbert





Posts: 2
Joined: Fri Mar 09, 2007 5:20 pm

Post by Eggbert »

Big Problem. please give me the URL for the exe file or the zip file. If it is a gz or rar file could you please give it to me in zip format? Thanks Also just making sure, I could EDIT the mesh of the map? If so, AWESOME!!!!!
User avatar
MilyardoX2




Wordewatician 500

Posts: 821
Joined: Mon Jun 26, 2006 9:16 pm

Post by MilyardoX2 »

no bsp is too big, this program make the file size limit increase.
I guess you could edit the mesh of the map.
User avatar
xGhostlySnowx





Posts: 128
Joined: Fri Jun 30, 2006 6:15 pm
Location: Not where you are!

Post by xGhostlySnowx »

pokecancer wrote:it looks like that on maps that havent been rebuilt also though doesnt it? I think it has to do with your graphics card.
yea but the odd part about it is the bsp veiwer works on other maps.... like multiplayer maps.. but single player bsp's do that on all of them..it is weird.... yea i dont know what is up...
Image
User avatar
eternal





Posts: 165
Joined: Wed Nov 08, 2006 6:35 am
Location: XBConnect

Post by eternal »

ok since this yopic is the H2C/H2G help topic im going to post a question


i have succesfully done a few rebuilds. now the latest one, ive got maybe 20 hours into, is my fav. of course NOW i find theres a prob. i cant pick up bombs or flags, etc, and if i pick up and oddball, it respawns as a 'play ball' as soon as i drop it. Can someone PLEASE PLEASE help me on this? i dont wanna have to do a re-build again. Anyone who can help me i love u (no homo).

so thanks in advance.
newbymodder wrote:the bickering of halomods have to love them
Post Reply